Flyg till Alperna finns alltid nära dig

​Alperna är ett av de mest omtyckta resmålen, och det är lätt att hitta flyg till Alperna oavsett var du bor. De bästa skidorterna nås smidigt från ett fåtal stora flygplatser i Österrike, Schweiz, Italien och Tyskland. Det går därför flyg till Alperna i tät trafik från de flesta svenska storstäder, vilka i sin tur är​​ enkla att nå med det svenska inrikesflyget.​

Innsbruck och Salzburg är knutpunkterna för de österrikiska skidorterna. Härifrån når du också smidigt några skidorter i tyska och italienska Alperna. Annars väljer man helst att flyga till Turin eller München för en italiensk eller tysk skidresa. För flyg till skidorter i Alperna som ligger i Schweiz är Genève och Zürich de stora destinationerna.

Om du vill besöka de bästa skidorterna är det viktigt att känna till dessa alternativ. Det ger större frihet när du bokar flyg till Alperna.

Franska alternativ för flyg till Alperna

Frankrike är ett ofta utmärkt alternativ för flyg till Alperna, som det dock är mindre vanligt att svenskarna använder. De viktigaste franska flygplatserna för skidresenärerna ligger i storstäderna Nice och Lyon samt i den mindre med desto mera alpina staden Chambéry. Jämfört med Innsbruck och Genève får du räkna med något längre transfer när väljer du Frankrike för flyg till Alperna, men det rör sig sällan om mer än en extra halv eller hel timme.

Från Lyon och/eller Chambéry når du ikoniska franska skidorter som Alpe d'Huez, Val d'Isere och Courcheval inom två timmar. Från Nice är det kanske inte i första hand Frankrike utan Italien som gäller för flyg till Alperna. Härifrån når du bland annat Limone Piemonte på cirka två och Prato Nevoso på cirka tre timmar. Det matchar avstånden till italienska Alperna från den betydligt populärare destinationen Milano.​